Vi vet at de beste resultatene nås når lederutvikling knyttes tett til deltakernes strategiske og operative hverdag, og når deltakerne er aktører og ikke passive tilhørere i sin egen læringsprosess.
Hensikten med Considiums lederutvikling er å styrke ledelseskulturen hos oppdragsgiver i tråd med vedtatte verdier og krav og å skape økt gjennomføringskraft ved å styrke relasjoner og samspill på tvers i organisasjonen.
Fokus for vår lederutvikling vil være å øke bevissthet og ferdigheter knyttet til å lede andre, å lede seg selv og å lede endring.
Typiske oppdrag kan være:
Gratulerer! Er du en av de få?
Kan du nikke gjenkjennende til disse punktene har du all grunn til å være fornøyd:
Dersom dette er tilfellet må vi få gratulere deg. I motsatt fall hjelper vi deg mer enn gjerne til å bli litt bedre.
Vi legger vekt på at lederutvikling skal være knyttet til bedriftens forretningsmessige utfordringer og til reelle forbedringsbehov i organisasjonen. Vi vil i denne sammenheng benytte deltakernes egne hverdagsutfordringer som utgangspunkt for trening og øvelser fremfor generelle case.
I hovedsak vil dette omhandle:
Vårt grunnleggende prinsipp er at deltakere i et lederutviklingsprogram i hovedsak skal kunne trene på egen arena, dvs. i egen arbeidssituasjon. Fellessamlingene i et slikt program vil utgjøre et ”testlaboratorium” for egen lederadferd. Vi benytter varierte læringsmetoder og -prinsipper, og vi vil skifte mellom bruk av rolletrening, observasjon, tilbakemelding og erfaringsutveksling som videre vil belyses med relevant ledelsesteori. Vår metodikk innebærer at ledere trener i en åpen og støttende dialog på tvers av avdelinger og nivåer.
Som en rød tråd i alle læringsprosesser benytter vi et element av resultatledelse. Dette innebærer at den enkelte leder utarbeider personlige utviklings- og resultatmål, og deretter gjennomføres det løpende resultatsikring av disse. Målene vil være direkte relatert til egen rolle og eget resultatansvar.
Vårt teoretiske fundament er beskrevet i boken “Resultatledelse i teori og praksis” av John Erik Stenberg (Considium, Asker 2013).
Hensikten med lederveiledning er å skape en arena for å diskutere både faglige og mer personlige problemstillinger som leder innen en trygg, men samtidig utfordrende ramme.
Coaching bygger på den forutsetning at oppdragsgiveren har ansvar for egen utvikling og å forberede temaer for diskusjon. Konsulentens ansvar er på bakgrunn av dette å identifisere relevante problemstillinger og å bidra til at disse bearbeides slik at de kan håndteres på en forsvarlig og effektiv måte.
Veiledningssamtalene vil normalt utdype følgende temaer: